16.ápr

Legfrissebb hírek pollenallergiásoknak

A platán és a nyír pollenje továbbra is magas koncentrációban lehet jelen. A kőris, a tölgy, a gyertyán, a fűz,az eperfafélék, a dió ,a bükk valamint a ciprus- és tiszafafélék virágpora alacsony,közepes koncentrációban lesz jelen. A fűfélék pollen szórása a küszöbön áll .

Bővebben
8.ápr

Legfrissebb hírek pollenallergiásoknak

A nyír pollenkoncentrációja országszerte közepes, magas szintet ér el. A platán pollenszórása közepes-magas, helyenként a nagyon magas. Helyenként magas a fűz pollenkoncentrációja. A kőris, a juhar, illetve a ciprus-, és tiszafafélék pollenje általában közepes koncentrációban van jelen. Elkezdődött a gyertyán, valamint a tölgy a pollenszórása, virágporuk koncentrációja még jellemzően alacsony.

Bővebben
3.ápr

Legfrissebb hírek pollenallergiásoknak

Tovább emelkedik a nyír pollenkoncentrációja, egyre többfelé ér el magas szintet. Erősödik a platán pollenszórása is, esetenként már magas szintet érhet el. Helyenként magas a kőris, a ciprus-, és tiszafafélék pollenkoncentrációja is. A juhar és a fűz pollenje általában közepes koncentrációban van jelen. Elkezdődött a gyertyán, valamint a tölgy a pollenszórása.

Bővebben
31.márc

legfrissebb pollenhelyzet

 Fokozódik a nyír pollenszórása, pollenkoncentrációja már többfelé elérheti a magas szintet is. A kőris, a juhar, a ciprus-, és tiszafafélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a nyár pollenkoncentrációja általában a közepes tartományban alakul, bár helyenként magas is lehet. Esetenként közepes koncentrációban lehet jelen a fűz pollenje is. Alacsony koncentrációban a mogyoró, az éger, a szil, valamint a gyertyán virágpora is előfordulhat a levegőben.

Bővebben
26.márc

legfrissebb pollenhelyzet

Az elkövetkező napokban, alacsony-közepes koncentrációban már országszerte jelen lehet a nyír pollenje a levegőben, a hét végére pedig már intenzív pollenszórásra lehet számítani. A kőris, a juhar, a ciprus-, és tiszafafélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a nyár pollenkoncentrációja továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően továbbra is alacsony marad.

Bővebben
20.márc

Legújabb allergiaszezon aktualitás

Jelenleg az allergizáló növények közül magas a pollenkoncentrációja a kőris,fűz,juhar,ciprus és tiszafaféléknek.

A mogyoró,az éger és a szil pollenkoncentrációja már csökken.

Az allergén gombák spóraszáma alacsony.

Két hét múlva várható a nyírfa virágzása.

Bővebben